Vinkkejä onnistuneeseen aurinkopaneelijärjestelmän hankintaan

Aurinkosähköjärjestelmät ovat yhä suositumpia kotitalouksien keskuudessa, ja monet harkitsevat niiden hankkimista. 

Ennen kuin päätät asentaa aurinkopaneelijärjestelmän, on tärkeää arvioida oman talouden sähkönkulutus, joka auttaa määrittämään tarvittavan aurinkosähköjärjestelmän koon. 

Kannattaa tutustua erilaisiin aurinkopaneelivaihtoehtoihin ja valita luotettava toimittaja – kuten esimerkiksi Energiaportti. Saat meiltä lisätietoa vaihtoehdoista ja teemme ilmaisen kartoituksen, jossa selvitetään tarpeisiisi sopiva kokonaisuus.

Aurinkosähköjärjestelmä avaimet käteen periaatteella - säästät aikaa ja vaivaa

Onnistuneeseen aurinkosähköjärjestelmään siirtymisessä helpottaa avaimet käteen periaatteella toimitettu järjestelmä.

Energiaportti tarjoaakin aurinkosähköjärjestelmät avaimet käteen periaatteella ja tämä säästää sinulta aikaa ja vaivaa asioiden selvittämisessä.

Tarjoamamme aurinkovoimalat toteutetaan mikroinverttereillä, jotka ovat paljon perinteistä aurinkosähköjärjestelmää tehokkaammat, sekä samalla myös turvallisemmat.

Aurinkoenergiajärjestelmän asennus on nopeaa ja käyttöönotto helppoa. Meiltä saat markkinoiden uusimmat ja luotettavimmat aurinkoenergiaratkaisut. Ympäristöystävällisten ja nykyaikaisten aurinkopaneelien avulla voit tuottaa kotitalouteesi sähköä itse ja säästää energiakuluissa.

Muista myös hyödyntää mahdollinen kotitalousvähennys!

Aurinkosähköjärjestelmät ovat kannattava investointi kotitalouksille pitkällä aikavälillä. Ne auttavat vähentämään hiilijalanjälkeä ja riippuvuutta perinteisestä energiantuotannosta. 

Aurinkopaneelit Seinäjoki & Uusimaa - Palvelemme kattavasti Suomessa

Energiaportti palvelee Seinäjoen lisäksi nyt myös Uudellamaalla, kuten Helsingissä, Espoossa, ja Vantaalla. Voit hyödyntää Energiaportin asiantuntemusta aurinkopaneelien ja aurinkosähköjärjestelmien asennuksessa näillä maakunnilla. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka tuovat säästöjä ja uusiutuvaa energiaa kotiisi tai yritykseesi.

Aurinkopaneelit ovat ympäristöystävällinen ja taloudellinen tapa tuottaa sähköä omakotitaloosi tai yritykseesi. Aurinkopaneelijärjestelmän avulla voit hyödyntää ilmaista aurinkoenergiaa ja samalla vähentää sähkölaskuasi. 

Energiaportti tarjoaa ammattitaitoisen tiimin, joka auttaa sinua kaikissa aurinkopaneelien asennukseen liittyvissä vaiheissa. Meillä on vuosien kokemus alalta ja olemme erikoistuneet aurinkosähköjärjestelmien suunnitteluun ja asennukseen. Kun valitset meidät kumppaniksesi, saat luotettavan ja laadukkaan aurinkosähköjärjestelmän, joka vastaa juuri sinun tarpeitasi. 

Huolehdimme kaikista käytännön järjestelyistä aina suunnittelusta ja lupien hankkimisesta itse asennukseen asti. Lisäksi tarjoamme myös huolto- ja ylläpitopalveluita varmistaaksemme aurinkopaneelien optimaalisen toiminnan ja pitkän käyttöiän. Haluamme auttaa sinua hyödyntämään aurinkoenergiaa ja säästämään samalla sähkölaskusssasi. Ota yhteyttä Energiaporttiin, niin keskustellaan lisää aurinkopaneelien asentamisesta Seinäjoella tai muualla, kuten Uudellamaalla.

Jos sinulla on lisää kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä Energiaporttiin!

Raloksen huippulaatuiset mikroinvertterit voimana aurinkosähköjärjestelmissä

Aurinkovoimaloidemme ytimessä ovat huippulaadukkaat mikroinvertterit Ralokselta, tuoden mukanaan uuden aikakauden aurinkoenergiaratkaisuihin. Mikroinvertterien rooli aurinkovoimaloissamme on keskeinen, ja niiden ylivertainen suorituskyky sekä luotettavuus ovat avaintekijöitä kestävän ja tehokkaan aurinkoenergian tuotannossa.

Mikroinvertterit optimoivat kunkin aurinkopaneelin tuotannon erikseen, varmistaen, että jokainen paneeli toimii optimaalisesti. Tämä johtaa kokonaisvaltaiseen ja paranneltuun aurinkoenergian tuottoon.

Raloksen mikroinvertterit hallitsevat varjostustilanteita tehokkaasti. Jos yksi paneeli varjostuu, muut voivat silti tuottaa optimaalisesti, mikä vähentää tuotantohävikkiä.

Voit lukea lisää Raloksen mikroinverttereistä täältä.

Aurinkopaneeli hinta - mitä aurinkopaneelit ja aurinkosähköjärjestelmät maksavat?

Aurinkopaneelien hinta vaihtelee monista tekijöistä riippuen. Yleisesti ottaen aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet viime vuosina, mikä tekee niistä entistä houkuttelevampia vaihtoehtoja uusiutuvan energian lähteiksi.

Aurinkopaneelien hintaan vaikuttavat muun muassa paneelin koko, tehokkuus ja valmistaja. Tehokkaammat paneelit puolestaan maksavat yleensä enemmän kuin vähemmän tehokkaat.

Lisäksi asennuskustannukset tulee ottaa huomioon. Aurinkopaneelit on asennettava oikein toimiakseen optimaalisesti, ja tämä voi vaatia ammattilaisen apua, siksi kannattaakin kääntyä esimerkiksi Enegiaportin puoleen. Asennuskustannukset voivat vaihdella alueittain ja yrityksittäin. 

Energiaportilta saat kilpailukykyisen tarjouksen. Asennamme aurinkopaneeleita ja aurinkosähköjärjestelmiä Seinäjoen ja Uudenmaan alueella.

Aurinkopaneelijärjestelmien hintahaarukka omakotitalokohteissa liikkuu pääsääntöisesti 5 000-13 000 euron välillä. Yritysten ja isompien kiinteistön osalta hinta on korkeampi.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että aurinkopaneelit ovat pitkällä aikavälillä investointi, joka tuo säästöjä sähkölaskuissa. Aurinkopaneelit voivat myös lisätä kiinteistön arvoa ja tarjota ympäristöystävällisen energianlähteen.

Ennen aurinkopaneelien hankintaa kannattaa vertailla eri valmistajien ja asennusyritysten tarjouksia sekä selvittää mahdolliset tukimahdollisuudet. Ammattilaisen kanssa keskusteleminen auttaa myös löytämään juuri omiin tarpeisiin sopivan ratkaisun.

Tuottaako aurinkosähköjärjestelmä sähköä talvella?

Aurinkosähköjärjestelmä voi tuottaa sähköä myös talvella Suomessa, vaikka aurinkoiset päivät ovatkin lyhyempiä ja aurinko on matalammalla horisontissa. Talvella päivänvaloa riittää kuitenkin vielä jonkin verran, joten aurinkopaneelit voivat tuottaa sähköä.

Talvisin aurinkosähköjärjestelmän tuotto voi kuitenkin olla hieman alhaisempi kuin kesällä. Tämä johtuu siitä, että auringon säteilyteho on heikompi ja lumipeite saattaa peittää osan paneeleista. Lumikerros voi vähentää paneelien tehokkuutta, mutta useimmat modernit järjestelmät on suunniteltu siten, että lumi sulaa nopeasti pois paneelien pinnalta.

Lisäksi on huomioitava, että talvella energiankulutus yleensä kasvaa lämmityksen tarpeen vuoksi. Aurinkosähköjärjestelmän tuotanto ei välttämättä kata kaikkea tätä lisääntynyttä kulutusta, mutta se voi silti auttaa pienentämään sähkölaskua ja vähentämään riippuvuutta ostosähköstä.

On myös hyvä mainita, että talvisin aurinkopaneelit voivat kerätä enemmän energiaa viileissä olosuhteissa kuin kuumina kesäpäivinä. Aurinkopaneelien tehokkuus voi nimittäin laskea korkeissa lämpötiloissa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että aurinkosähköjärjestelmä tuottaa sähköä myös talvella Suomessa, vaikka tuotto onkin alhaisempi kuin kesällä. Aurinkosähköjärjestelmän hyödyt voivat kuitenkin silti olla merkittäviä talviaikaan, kun energiankulutus on suurempi ja päivänvaloa riittää vielä jonkin verran.